Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ingen politiker ska behöva stå ut med våld eller hat

Det är viktigt att värna om demokratin, inte minst de människor som verkar inom den. Vi är alla personer som valts fram och vi spenderar alla mycket tid på att diskutera och besluta om det som vi anser vara bäst för Fagersta. Vi respekterar varandra, vi är alla Fagerstabor och vi tycker absolut inte alltid likadant. Vi röstar när vi inte är helt överens och respekterar ändå de beslut en majoritet varit för.

Däremot finns det människor som mer än gärna hänger ut oss, pekar ut oss och tillskriver oss värden i syfte att förminska oss som personer. Hat och hot mot enskilda politiker har nästan blivit vardagsmat, inte minst i form av ord som uttrycks om människor på nätet. Men det stannar inte där, folkvalda politiker överfalls för att de bär kläder med partinamn på. Allt detta är ett brott mot demokratin och hotar att skaka själva grunden i vårt samhälle.

Självklart är att alla ska tillåtas att ha och ge uttryck för sina åsikter. Precis lika självklart är att ingen ska behöva utstå våld, hot om våld eller hat för utövandet av sin roll som politiker. Självklart ska vi granskas och ifrågasättas, men ingen ska behöva förföljas, trakasseras eller häcklas för sin politiska åsikt.

Vi har i vårt land under flera hundra år haft lokalt självstyre, som bygger på engagemang och drivkraft hos lokala företrädare. Men det får verkligen vara nog nu, även om vi alla mer än gärna vill fortsätta bedriva politik så går någonstans gränsen för vad vi vill utsätta oss själva och våra närmaste för.

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Bertil Fredriksson (SD)

Hans Granlund (V)

Jan Johansson (M)

Åsa-Märta Sjöström (S)

Marino Wallsten (S)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel