Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inte konstigt att budgeten är sen

Replik på insändaren ”S klarar inte av det mest grundläggande” den 11 november.

Nu har Bo Öberg (M) vässat pennan och skriver att det är "horribelt att de (S)tyrande i Skinnskatteberg inte presenterat sin budget" för kommunstyrelsen, när det är en vecka kvar till kommunfullmäktige. Sanningen är att hela budgetprocessen är sen för de allra flesta kommuner på grund av covid-19, med stora utmaningar och sena prognoser till följd.

På det senaste kommunstyrelsemötet yrkade L, M, C och SD på förvaltningens förslag i sin helhet. Det betyder att de bland annat lägger 1,9 miljoner i marknadsföringsinsatser av kommunen. De vill också ha två nya administrativa tjänster, en på kultur- och fritidsförvaltningen och en på kommunkontoret.

Vi socialdemokrater har en egen budgetprocess, där vi bjuder in alla våra runt 130 medlemmar. Dessförinnan och därefter jobbar styrelse och förtroendevalda med vårat budgetförslag. Vi kommer väl förberedda till kommunfullmäktige den 16 november.

Lena Lovén Rolén (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel