Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Invandringspolitiken kantas av en monumental tafflighet

Ja, Liane du har helt rätt om samtal på lokal nivå. Där märker även vi i SD att flera pratar med oss och att man sätter Norbergs bästa i centrum. Det gäller dock inte majoriteten. Förra mandatperioden röstade ju till och med V emot sitt eget förslag för att SD stödde det. Vi inom SD-Norberg sätter alltid Norbergs bästa först. Vi bryr oss inte om vem som lägger förslagen. Vi stödjer de förslag som gynnar Norberg.

På riksnivå fortsätter dock sandlådenivån hos flera partier. Det är ytterst märkligt att det blir stora rubriker när partiledarna för två partier för samtal. Så på den nivån är samarbete och samtal tyvärr samma sak för flera partier. Där handlar det enbart om att utesluta. Trots att den strategin kapitalt misslyckats, så fortsätter flera partier med samma strategi med en dåres envishet. S ville ju ha en nationell samling mot gängvåldet, men i den nationella samlingen uteslöt man genast SD utan att ens lyssnat på deras förslag. Inte ett direkt vuxet och ansvarstagande sätt.

Liane Blom skriver att brottsligheten ökar när integrationen misslyckas och samtidigt förklarar att SD:s förslag om integrationen inte är bra. Det är ju alla partier utom SD som har format den integrationspolitiken vi har. Har Liane glömt den historien? Har Liane också glömt att SD sedan länge varnat för den utvecklingen vi nu har fått. Sanningen är den att L tillsammans med flera andra partier valt att blunda för den. Ni är en del av problemet. Att nu under galgen säga att ni vill göra något (men inte prata med dem som såg problemet i tid och varnade för det) är inte trovärdigt. Men trovärdighet är väl inte direkt L starka sida efter val-sveket och stödet till socialisterna.

Ni har tillsammans med S ljugit svenska folket rakt upp i ansiktet med att bland annat påstått att integrationen är rena vinsten för kommunerna samt att vi fått ett kompetensregn. Hela invandringspolitiken kantas av gigantiska misslyckanden och en monumental tafflighet, samt anklagelser om rasism mot dem som i tid sett problemen. Dessutom har S mage att skylla kommunernas dåliga ekonomi på pensionärerna.

Hur i hela världen har ni klarat av att misslyckats så kapitalt med invandringen och integrationen? Hur har ni lyckats missa alla varningssignaler?

Men vad bra om SD:s förslag har motsatt verkan. Det är väl bra för den utveckling ni har skapat måste stoppas.

Kaj Viberg för SD-Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel