Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag är fortfarande bekymrad över kommunpolitiken

Åsa-Märta Sjöström (S), ja jag är fortfarande bekymrad och kanske lite mer nu än för en månad sedan, det kommer fram mer och mer av hur ni sköter kommunen. Det gör mig bekymrad och rent av förbannad.

Titta på alla insändare som kommer angående maten till våra äldre, den är så dålig att våra äldre inte vill äta den. På ett möte i Brukskyrkan den 29 oktober lovade Nicklas Bergström (S), Socialnämndens ordförande att en utredning skulle göras angående maten. Mm det inte blir bättre skulle mat tas från annat håll. Det uttalandet tycker jag var spännande. Först bygger man ett produktionskök för flera miljoner, sedan är man beredd att ta mat från annat håll om inte maten är okej.

Socialförvaltningen är JO-anmäld av en Fagerstabo som anser att kommunen bryter mot lagen angående den höjda taxan i färdtjänsten. Vårdupproret i Fagersta som startades av två kvinnor som ska ge kraft och mod åt personalen i äldreomsorgen att säga ifrån. Det har under en tid riktats kritik mot arbetsförhållandena inom äldreomsorgen. Om jag inte missminner mig så har redan 400 personer anslutit sig till detta uppror. Borde man inte vara tacksam över sin personal som vill tala om vad som kan förbättras? Är ni Socialdemokrater tacksam över detta vårduppror?

Hanteringen av Brukskontoret behöver jag väl knappast påminna dig om, det gick rätt fort för Vänsterpartiet att få ihop 1000 röster och att folk är förbannade, läser jag om i tidningen.

Och nu har det även kommit fram att kommunen har anställt en dömd pedofil som fått ett straff på 14 år och mannen dömdes efter att ha gjort sig skyldig till ett 100-tal grova sexuella övergrepp på barn, det är lagens strängaste straff, han släpptes efter 9 år. Och nu jobbar han med våra barn i Fagersta. I de flesta kommuner måste man skicka efter ett utdrag från polisen, ett belastningsregister och sen lämna det till kommunen oöppnat, och det gör man för att bevisa att man är lämplig att jobba med barn. Revisorerna har gjort en stor granskning i kommunen angående att lämna in belastningsregister innan man bli anställd och de har sett att det finns brister i detta och påpekat det till kommunen. Svaret de fick var att allt är helt i sin ordning.

Nej, Åsa-Märta jag anklagar inte dig för detta. Men det är ni Socialdemokrater som styr i kommunen och som sitter på alla ordförandeposter och jag blir inte bara bekymrad utan till och med rädd om det här kan ”släppas” igenom utan att någon sätter ner foten. Jag blir mycket bekymrad när du tycker ”att på bara fem år med Socialdemokraterna vid styret börjar det verkligen synas att det satsas ordentligt på Fagersta, att vägen framåt bygger på optimism och framtidstro”.

Tänk att vi tycker så olika om det.

En bekymrad skattebetalare i Fagersta kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel