Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag är inte förvånad över coronasmittan på Malmen

Det är inte med någon större förvåning jag läser om Malmens äldreboende och förekomsten av coronasmitta där. Det har i flera veckor rått besöksförbud eftersom de boende uppnått en aktningsvärd ålder. Något märkligt kan jag då tycka att boende på Malmen kan gå till Coop eller andra butiker och göra inköp? Är det inte just sådana "utflykter" som ska undvikas? Sedan går de tillbaka till Malmen och träffar andra boende (och personal) i gemensamma utrymmen eller hälsar på i varandras lägenheter.

Eftersom vi inte vet vem som bär på smittan så kan vem som helst föra den vidare även om symptom saknas. Visserligen kan boende inte låsas in men det betyder väl inte att de kan strunta i rekommendationerna. Så var är logiken? Har inte kommunen några konkreta riktlinjer på förhållningssätt?

Personalen som rör sig "fritt" kan också vara smittbärare utan att uppvisa symptom. Det finns riskgrupper definierade, varav en är åldersgrupp 70+. En grupp som rekommenderas undvika att få besök och att gå ut! Många, kanske rentav de flesta, som bor hemma följer detta av hänsyn till alla, helt i enlighet med Folkhälsomyndighetens uppmaning. Så varför gäller inte samma för boende på Malmen? Finns det inga smittade på kommunens övriga boende som Solliden och Nybo?

Undrande

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel