Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag beklagar att inlägget misstolkades

Replik på insändaren ”Vi pensionärer är ingen belastning”.

Försörjningskvot är ett mått som används för att beskriva försörjningsbördan. Den demografiska försörjningskvoten beräknas som summan av antal personer 0-19 år och antal personer 65 år och äldre dividerat med antal personer 20-64 år och därefter multiplicerat med 100. Idag har Sverige en nivå på försörjningskvoten på drygt 76, det innebär att på 100 personer i de mest förvärvsaktiva åldrarna 20-64 år finns det 76 personer som är yngre eller äldre.

Ju högre tal detta mått visar (kvot) desto tyngre är försörjningsbördan för de som befinner sig i åldersgruppen 20-64 år. Med var tredje invånare över 65 år får vi en hög försörjningskvot, den är 98 i Skinnskatteberg. Det har inget med hur invånare över 65 år försörjer sig. Jag beklagar om mitt inlägg misstolkades, det var inte min avsikt. Jag är mycket väl medveten om att invånare över 65 år både förvärvsarbetar och har intjänat pension.

Marie Tollefsen Markström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel