Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag ser fram emot konstruktiva förslag från Filipsson

 
Problemen inom Norbergs hemtjänst
Visa alla artiklar

Svar till Christer Filipsson.

Vi har så himla mycket bra verksamhet och en fantastiskt personal i vår fina kommun. Inom hemtjänsten har vi till och från haft olika typer av kvalitetsproblem och det har pågått under många år. Flera olika insatser har gjorts tillsammans med personal och chefer, till exempel satsningar på utbildning och en nedsättning av normalarbetstid för att göra det till en mer attraktiv arbetsplats. Trots detta är vi inte nöjda och det är därför som Socialdemokraterna och Vänsterpartiet initierade en utredning utförd av en extern person.

En styrgrupp är tillsatt och en rapport inkommen. Satsningar görs nu utifrån det som framkommit i utredningen och de förslag som den externa personen lagt. För oss är det viktigt att utvecklingsarbetet sker tillsammans med personalen, med de äldre och deras anhöriga och självklart tillsammans med berörda fackförbund. Så tror vi att vi bygger en långsiktigt god verksamhet för alla.

Det är jättebra att eventuella missförhållanden i verksamheten kommer fram och jag välkomnar DiN’s engagemang i socialförvaltningens frågor. Jag är också glad att vi nu har aktiva revisorer som tar sig an det material de har fått och ska komma med sina förslag till åtgärder.

Socialdemokraterna har inga chefer, det har bara Norbergs kommun. Vi politiker, där Filipsson är en av oss, ger via beslut i Kommunfullmäktige och Kommunstyrelsen uppdrag och befogenheter till cheferna att verkställa det vi vill uppnå tillsammans med sina medarbetare.

När Christer Filipsson, då företrädare för Folkpartiet, var med om att driva igenom en organisation med utskott under KS istället för nämnder, var vi socialdemokrater skeptiska. Oppositionen fick dock sin vilja igenom. Så mycket för den ”diktatur” som Filipsson säger sig uppleva i Norberg.

Jag har engagerat mig i lokalpolitiken för att jag älskar Norberg. Det är här jag och min familj bor, det är här min dotter växer upp och det här jag har majoriteten av mitt umgänge. Utan att överdriva vill jag påstå att jag ägnar dygnets flesta vakna timmar åt att försöka göra Norberg lite bättre för alla som bor och verkar här, varenda dag. Jag ser fram emot att ta del av konstruktiva förslag från Filipsson och Co om hur vi kan utveckla vår kommun, när han har svartmålat och gnällt färdigt.

Johanna Odö (S), kommunalråd i Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel