Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jo, NVK har koll på miljön

Annons

Svar på insändaren "Noll koll på miljön i NVK". Christer Borg (SD) och Åsa-Lena Westling (SD) vill nästan göra sken av att det är politikerna som själva utformar och genomför upphandlingar i den kommunala sektorn. De frågar sig var kompetensen saknas och om det backats på miljömål i vision 2030 i Fagersta och Norbergs kommuner.

Oavsett vad, så var det inte många rätt i deras insändare. Såväl Norberg som Fagerstas kommun arbetar utifrån högt ställda miljökrav som följer på de 17 globala hållbarhetsmålen i FN:s Agenda 2030. Vi har i respektive kommun antagit visioner och policys som försöker bryta ner genomförandet och målsättningen på lokal nivån i syfte att skapa hållbar utveckling och välfärd.

Politiker har sedan normalt väldigt lite att göra med upphandlingar, det finns lagstiftning och lokalpolitisk antagna styrdokument som reglerar formerna för hur upphandling skall genomföras.

Däremot har vi ett ansvar att följa upp och se till att de politiska beslut som fattas också genomförs på det sätt det var menade och att de följer den målsättning vi har i kommunerna. När det gäller upphandlingen av mark och anläggningsarbeten så upptäckte vi brister i underlaget, vilket vi tog tag i direkt och såg till att omtag i upphandlingen kunder göras.

Så jo, vi har nog koll.

Christer Wallin (S)

vice ordförande, NVK

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel