Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jo, politiker utsätts för hot

Annons

Någon på kammaren försöker genom en insändare förringa politikers utsatthet och göra sken av att det är en överdrift att påstå att det fästs knivar på dörrar. När det faktiskt alldeles nyligen skett, att en politiker fått uppleva precis det, här i Fagersta. Precis därför valde vi att stå upp tillsammans över partigränserna och markera att det här inte är okej någonstans.

Det blir heller inte mer okej att hänga ut enskilda människor, i förminskande eller rent hatfulla ordalag vare sig man sitter runt ett fikabord eller som nu allt mer, helt ofiltrerat på obskyra forum i den digitala världen.

Om det så är en enda person som tar hatet som kvitto och tillåtelse på ”att göra något åt det” och gå från ord till handling, så är det en för mycket. Och jo, när hatet börjat rikta in sig på en person, så har det polisanmälts.

Åsikter har man rätt att ha och som sagt ska politiken självklart tåla att granskas och ifrågasättas, men än en gång - det innefattar inte hot och hat på ett personligt plan. Det är definitivt ett hot mot demokratin, då det finns överhängande risk att färre tar steget in i politiken och att fler kliver av den politiska arenan då de inte vill utsätta sig själva och sina närmaste för detta.

Men det väljer den anonyme på kammaren att inte se.

Marino Wallsten (S), kommunalråd Fagersta

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel