Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Kan alla bli så belönade för att säga upp sig?

Annons

Socialchefen i Skinnskatteberg säger upp sig, avgår frivilligt sägs det, och erhåller över en halv miljon för besväret.

Kan alla kommunanställda göra samma sak? Om inte, måste ansvariga politiker och tjänstemän klargöra skillnaden och varför det är möjligt i vissa fall men inte i andra. Vilka krav måste man uppfylla för att belönas så rikligt?

Vem betalar avgångsvederlaget? Jo, alla vi skattebetalare i kommunen och därför har vi självklart rätt att få veta orsaken till detta tillvägagångssätt, eller? Kom inte och säg att vi måste spara in på skolan eller åldringsvården eller höja skatten när ni har råd med sådana extravaganser. Om inte de kommunala chefstjänstemännen kan sköta sina jobb på ett tillfredsställande sätt kanske det beror på att ansvariga kommunpolitiker upprepade gånger misslyckats med rekryteringen och anställt fel människor trots att det funnits mer kapabla krafter att tillgå.

Hoppas det blir dyrt, inte bara för skattebetalarna utan på ett eller annat sätt för inkompetenta politiker som inte vågar stå för sina handlingar inför oss som tillsatt dem och får betala kalaset. I första hand måste kommunalrådet som högst ansvarig lägga alla kort på bordet eller avgå.

F.d. kommunalanställd

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons