Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Kasta inte sten i glashus!

Annons

På måndagens kommunfullmäktigemöte (6/5) satt jag på åhörarläktaren. Nya chefen på bygg- och miljökontoret i Avesta framförde intressant information om bygg- och miljös verksamhet (ett av Norbergs serviceorgan). Med anledning av detta ställer en ledande S-politiker i Norberg frågan om ”privata vanskötta fastigheter i Norberg och svårigheter med åtgärder gällande dessa”.

Jag bara undrar: Sitter S-politiker och kastar sten i vårt eget glashus (marmorpalatset)? Hur är det med Norbergs kommuns egen fastighetsskötsel? Mycket mer än 20 års obefintlig skötsel av den lilla paviljongen. Fortfarande efter nu snart flera år, det totalt obefintliga intresset av att åtgärda den sönderslagna fasaden på vårt eget marmorpalats (Kommunhuset). För att inte tala om Norbergs kommuns eget Colosseum, Vattenverket, som nu står som en skamfläck och symbol för Norberg på första parkett efter riksvägen.

Hur blir det här med försäljningsplanerna? Ska hela ”affären” sopas under mattan? I samma soppa har vi kvarteret Stockrosen. Storslagna byggplaner som kom på skam! Dessutom var det väl så att NVK återlämnade 4,5 miljoner kronor till Norbergs kommun för ogjort fastighetsunderhåll!

På samma möte informerades det om att mer än 100 personer står i NVK:s bostadskö i Norberg. Jag ställer här samtidigt återigen frågan om ansvarigas lösning på den bristande äldreomsorgen i Norberg är att pensionärer och bostadssökande flyttar från Norberg?

Torbjörn Norgren PNF

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons