Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Klang och jubelföreställning i fullmäktige

I går fick jag förmånen att bevittna socialdemokraternas maktfullkomliga föreställning i kommunfullmäktige i Norberg. Jag måste erkänna att framträdandet föreföll vara väl inövad och regisserad. Flera socialdemokratiska ledamöter begärde ordet och till och med åldermannen Torsten Jansson, som aldrig brukar yttra sig annars, hade också fått en framträdande roll. Bättre sent än aldrig, Torsten.

Syftet med föreställningen tycktes utöver att tydliggöra det socialdemokratiska partiets ledande maktposition helt inrikta sig på att kritisera alla förslag som oppositionen hade mage att lägga fram.

Jag förstår inte syftet med en sådan taktik. S och V har tillsammans en egen majoritet så varför lägga ner en sådan kraft på att inkompetensförklara övriga partiers prioriteringar. Det måste rimligtvis finnas något gott att hitta i andra förslag, trots att det inte kommer från S.

Demokraterna fick också en släng av Sleven. Vi hade ju tidigt prioriterat satsningar på kvalitet och lagt ett förslag som innebar att kommunen skulle skapa en kvalitets- och utvecklingsenhet. Den senaste tiden skandaler visar att det finns skäl för att höja kommunens kompetens både vad det gäller kvalitetssäkring som upphandling. Vi hade till och med sträckt oss så långt att vi kunde stödja stora delar av social-demokraternas förslag till budget 2020. Demokraterna ser liksom övriga partier att det finns skäl att öka resurserna till skolverksamheterna.

Den senaste utvecklingen inom Socialförvaltningen där partierna S + V körde över både personal som kommunstyrelsen sociala utskott visar att makten inte är intresserad av att öka kvaliteten i ledningens förmåga till styrning och att lösa hemtjänstens problem. De problem som identifierades i den oberoende utredningen sopas under mattan. Det innebar dock ett svek mot oss som såg fram mot att de övergripande ledning och styrningsfunktionerna i kommunen skulle förstärkas.

Socialdemokraterna lägger inte en krona på detta utan kommer att avsätta en halv miljon på att laga och lappa sina tidigare misstag inom hemtjänsten.

I elfte timmen kunde vi konstatera att Partiet för Norbergs framtid frigjort sig från den partisamverkan som går under beteckningen ”Hela Norberg” och nu lagt fram ett eget förslag till budget. Förslaget bedömdes vara så intressant och hade en ny finansiering vilket innebar att vi kunde ansluta oss till det.

Socialdemokraternas riksdagsledamot, Åsa Eriksson, beskrev Demokraterna som ett parti som hoppar mellan olika ståndpunkter i budgetfrågan.

Vi anser att det är en styrka att vi kan vara så flexibla att vi snabbt kan analysera ett nytt läge och sedan fatta ett nytt beslut. Allt för Norbergs bästa.

Christer Filipsson

Demokraterna i Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel