Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommunalrådet flyttar fokus från socialdemokraternas misslyckande

Jag konstaterar att vi nu bevittnar ett pressat och desperat kommunalråd som inte tvekar att använda alla medel för att flytta fokus mot något annat än hennes eget och socialdemokraternas misslyckande.

Det är beklagligt att Johanna Odö inte drar sig för att rikta kritik mot vilka beslut jag och Ingrid fattar i vår privata sfär. Vad har det att göra med kommunens oförmåga att träffa avtal som gynnar kommunen. Där passerar hon en gräns som jag aldrig trodde att ett kommunalråd skulle överträda. Jag nödgas då att upplysa kommunalrådet om hennes skyldighet att följa de etiska regler för den politiska verksamheten i Norberg som antogs av fullmäktige 2008-05-13. Där står ”…Håll dig till kända fakta, bemöda dig om en konstruktiv och saklig debatt. Var även för övrigt sanningsenlig, ärlig och hederlig..”

Fakta är att socialdemokraterna med stöd av alla utom SD beslutade att lägga 47 miljoner kronor på en idrottshall. Pengarna togs av de statsbidrag som skulle kompensera skolan och socialtjänsten för den belastning som det stora antalet nyanlända utgjorde för välfärdssektorerna.

Oavsett om Johanna är stolt eller inte så skulle det kännas gott om vi hade dessa statsbidrag kvar och inte nerplöjda i en byggnad. Skall det vara så svårt att se sambandet mellan att först spendera pengar och sen när notan kommer tvingas spara.

Christer Filipsson

Demokraterna i Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel