Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kommunen måste titta på helheten

Annons

Svar på insändare "Ogenomtänkt signalpolitik"

Det uppskattas att ni uppmärksammat ambitionen att göra Skinnskattebergs kommun attraktivare. Vi behöver befolkningstillväxt och nya företag vilket ger bättre skatteunderlag. Vi behöver också trygga kompetensbehovet både hos företagare och kommunen själv som arbetsgivare. Detta kräver ett mer aktivt arbete framgent, business as usual räcker inte.

Ni ska inte vara oroliga för att jag med nuvarande minoritetsstyre inte har en stark viljeinriktning för näringslivsfrågor. Mina 20 år som företagare i Skinnskatteberg har gett mig erfarenheter och kunskap. Företagare är inte enbart i behov av kommunens service utan också av kompetensförsörjning, rimliga avgifter/hyror, lokaler och industritomter. Kommunen måste titta på helheten.

Man kan snälltolka och man kan tolka på annat vis. Ni valde att tolka mig på annat vis när jag pratade om LOV- lag om valfrihetssystem, motionen som M har skrivit. Det jag refererade till är de hutlösa vinstuttag(vinst är givetvis okej) som vissa företagare inom skattefinansierad välfärdssektor tar ut. Det finns ingen anledning att äventyra den service vi idag ger våra brukare. Ej heller ska vi äventyra anställningen av vår fantastiska personal med både kompetens och engagemang. Fler arbetstillfällen då? -Tvärtom, visar allt det jag läst från privat hemtjänst. Vi har en fantastisk hemtjänst och hemsjukvård enligt 2018 års enkät. Min innerliga förhoppning är att vi inte går in i någon prestige utan med gemensamma krafter lägger allt fokus på utveckling av vår kommun. Genom samverkan blir vi den attraktiva tillväxtkommunen i glesbygden, där det goda livet kan levas och verkas i för både människor och företag.

Lena Lovén Rolén (S), kommunalråd

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel