Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kunskapsbrist i alkoholdebatten

I FP den 13 november bemöter moderaten Rasmus Fogelberg min tidigare insändare som handlade om M:s beslut att öppna upp alkoholkranarna.

Egentligen är argumenten så svaga så att svar är väl onödigt. Jag har redan i min insändare visat på de argument som framförs inte håller.

Men jag ska väl ändå säga att jag använde lite provokation i min insändare för att väcka frågan. Jag tror inte M egentligen vill försämra folkhälsan men effekten om ert förslag genomförs är detta.

Antingen beror ert förslag på kunskapsbrist eller på ett dimmigt begrepp om frihet. Min fråga blir ”frihet” för vad. Möjligheten att supa mera för den enskilde eller frihet till fler att inte drabbas.

Sen tar Rasmus upp några argument för sin idé om att friare försäljning inte leder till nämnvärt högre konsumtion. Dock medvetenheten om att det så blir. Såsom att vi har minskat konsumtionen de senaste åren, men Rasmus vi är långt ifrån att vara nere på den konsumtion vi hade innan EU-inträdet och den mera tillåtande försäljningen efter detta. Danskar och zombies är ju sant men sant är också en mycket högre konsumtion i Danmark och mera alkoholskador än Sverige.

Genomgående är dina argument inte vetenskapligt underbyggda utan handlar helt om en politisk idé om hur sakernas tillstånd borde vara. Detta parat med ett antal floskler bevisar knappast er förträffliga politik för en bättre folkhälsa. Vilket parti som har den bästa folkhälsopolitiken må väl partierna göra upp om, men med min gedigna kunskap i dessa frågor kan jag utan vidare säga att inte är det Moderaterna som har detta.

Bosse Axelsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel