Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Lägg korten på bordet om fastighetsaffären

Annons

Vid kommunstyrelsens möte den 29 oktober 2018 fanns ett ärende angående försäljning av en tomtyta vid Prostudden, till Systemhus för 1 krona.

Mitt parti, PNF, tog fram underlag angående Systemhus där det visade sig att deras ekonomi, årsredovisning med mera saknades. PNF drev frågan till återremiss med övrig opposition.

Kommunalrådet framträdde i FP den 7 november förra året med kommentaren: "Vi hittade luringar". Vem fann luringarna om inte PNF, men hon skulle väl sko sig på vår utredning. Ännu har vi inte fått svar på återremissen, bara kommunalrådets svar: "Det är under polisutredning". Då funderar man, vad har Norbergs kommun med det att göra? Eller är det så att vi politiker inte skulle känna till vissa saker? Skulle 1 kronorsförsäljningen av Prostuddentomten mörkas?

Hur som helst har denna affär väckt ilska bland befolkningen i Norberg, även starka S-ledamöter börjar knorra. Tar du som kommunalråd ansvar för ditt och kommunchefens agerande?

Du sätter skattepengar och kommunens rykte på spel. Oansvarligt av ett kommunalråd tycker jag.

Nu har Systemhus gått i konkurs, nu förväntar vi oss alla handlingar på bordet.

Ni S-ledamöter i KS får tydligen inte ha en annan åsikt än er inre krets, så därför anses ni lika medskyldiga till denna katastrof.

Kom ihåg, Johanna Odö, du är vald till kommunalråd av S i Norberg inte av Norbergs befolkning.

Om polisutredningen visar att Norbergs kommun ingår, förväntar vi att kommunalrådet och samtliga S-ledamöter i KS lämnar in sin utträdesansökan.

Lars Gustavsson

Partiet för Norbergs Framtid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons