Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lägg korten på bordet, Wallsten

 
Försäljningen av Brukskontoret
Visa alla artiklar

Hans Granlund har på senaste fullmäktige och i flera insändare påpekat att en konsekvensanalys av att sälja och sedan hyra Brukskontoret och Norra station saknas och funnit att ju mer han sätter sig in i ärendet, ju dyrare verkar förslaget vara för kommunen. Granlund har reagerat på Wallstens oriktiga uppgifter och räknat upp åtgärder kommunen ska bekosta utöver hyran, men som vid kommunhuset ingår. Då Wallstens uppgifter om hyran för kommunhuset inte på flera miljoner när stämmer överens med de uppgifter kommunchefen anger, måste Wallsten som Granlund beskriver det jämföra äpplen och päron.

Wallsten har i flera insändare bemött Granlund och kommit med olika siffror. Granlunds analys är enligt min uppfattning rätt.

Varför lägger Wallsten felaktigt tomhyrorna för Brukskontoret och Norra station uppe på kostnaden för kommunhuset och jämför summan med enbart hyran för Brukskontoret och Norra station, om inte för att vilseleda medborgarna om de rätta beloppen?

Granlund reagerar på att det i köpeavtal och hyresavtal för Brukskontoret och Norra station finns villkor om sekretess.

Wallsten påstår bland annat att kommunen lyder under offentlighetsprincipen, där alla upprättade eller inkomna handlingar ska vara tillgängliga för allmänheten och att man kan kliva in på kommunkontoret, ringa eller e-posta och begära ut den handling man vill ha. I detta finns ingen annan sanning.

Nu är det inte så som Wallsten påstår, men om han anser det varför ser han inte till att det tas bort om det inte har någon betydelse? När undertecknad begärde ut hyresavtalet så sent som 2019-12-09 svarade kommunchefen ”Sekretessprövning pågår, återkommer inom kort.”

Wallsten och Jan Johansson skriver den 16 jan:

”Det sägs definitivt inget om att alternativen till försäljning skulle innebära hundratals miljoner kronor mer än nödvändigt i form av investeringar för kommunens del, då det finns en investeringsplan som ska förverkligas och som Vänsterpartiet varit med och beslutat om.”

Påståendet förstår inte undertecknad. Uppgiften behöver klarläggas.

I insändare den 9 och 17 jan vräker Wallsten ur sig vad han anser om de som har annan uppfattning än han. Läs gärna vad han skrivit. Nedan citeras från den senaste

”Vänsterpartiet skyr inga medel och verkar inte ha några som helst gränser i sina försök att få frågan om Brukskontoret och Norra station till något det inte är. Korrekta fakta är grundläggande för demokratin och att fortsätta påstå att det skulle vara hemligt, bli dyrare eller att fastigheterna inhandlats till överpris är minst sagt skrämmande.”

”Så det är en ren och skär vänsterpartistisk lögn att det köpts eller sålts till överpris.”

”Det är tragiskt att personer i den offentliga debatten saknar en moralisk kompass, tar till rena osanningar och missbrukar demokratin för att spela ett politiskt spel.”

Som i poker synar jag dig Marino Wallsten. Lägg korten på bordet. Ge riktiga uppgifter. Du verkar slira på sanningen för att få medborgare att sympatisera med dig. Det är allvarligt.

Är det rimligt att en ks-ordförande vid flera tillfällen i den allmänna debatten använder sådana ordval som du gjort i dina insändare? Är det inte så att det du påstår om andra kanske mer passar in på dig själv?

Harold Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel