Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt egna hemdrömmen leva

Efter framgångarna med nybyggnationsområdet Sjöhagen och kvarteret Bellis är  det dags för kommunen att fortsätta arbetet med att erbjuda attraktiv tomtmark avsedd för småhus. Kommunen gör ett försök att få igång bostadsrotationen genom att iordningställa attraktiva lägenheter i de båda kommunhusen, det är en av lösningarna men kommer inte räcka för att täcka efterfrågan på småhus.

Några av de områden där förfrågningar inkommit till kommunen är Uggelbo, Andra Sidan och Ejalunden. De båda tomterna Doris 10 (Ejalunden) Erika 4 (mittemot Korskyrkan) är i min analys de tomter där kommunen bör utreda vidare oavsett ägarförhållanden och nuvarande detaljplaner. Att återupprätta egna hem-drömmen på dessa tomter vore inte mer än rätt.

När personer i närområdet, ofta inte längre bort än 45 minuter ser till vilka priser tomter erbjudits via kommunen uppstår en avundsjuka. I deras hemkommun får man lägga till en nolla för att tomtpriset skall stämma överens. Styrande i Fagersta, ta chansen, övervinn de byråkratiska hindren och se till att göra Fagersta redo för en ny generation egna hemägare.

Eget hem-drömmare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel