Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt sevärdheterna synas

På Fagersta kommuns hemsida basuneras det ut att Strömsholms kanal firar 225 år, i min värld betyder det att kanalen då bör uppvisas från sin bästa sida både från land och vatten. Jag kan konstatera att detta inte görs på ett bra sätt idag. När man kommer åkande på riksväg 66 från Västerås har Fagersta en ypperlig chans att visa upp kanalen och staden på ett positivt sätt hela vägen från Aspatorp till till rondellen vid Hembygdsgården.

Här bör man mötas av Stor Aspens vatten, Båtklubben, Simbadet, Kungsbron, Kanalen och så vidare.Istället möts man av tre meter hög sly som gör att en stor del av detta går till intet. Än värre är att all denna sly ger intrycket av en stad som inte bryr sig överhuvudtaget.

Till styrande – åk denna sträcka med valfritt fordon och bilda dig en egen uppfattning om något kan förbättras, vidta sedan de åtgärder som krävs för att kunna starta den röjning av sly som behövs. När vi ändå är på ämnet – om Hembygdsföreningen har en tanke på att vara aktiva framöver, se då över den minst sagt urblekta skylten på samma sträcka, alternativt ta bort den.

Kanalist

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel