Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lita på personalens egen förmåga i äldreomsorgen

Läser Malin Ragnegårds insändare gällande undersköterskor inom äldreomsorgen. Jag kan inte annat än att hålla med dig.

Det handlar till stora delar om kommuners förutsättningar att anställa det faktiska antal som krävs för att verksamheten ska gå runt, det är rimligt på alla andra ställen, men tydligen inte inom äldreomsorgen.

Kommunerna behöver ett statligt tillskott för att klara av att göra rimliga scheman för personalen. Det går inte att oroa sig över framtida kompetensförsörjning inom äldreomsorgen och samtidigt inte tillsätta medel för att göra arbetsmiljön dräglig.

En lönesatsning vore inte heller orimlig, men i första hand skulle jag önska att personalen själva fick vara mer delaktiga i utformandet av verksamheten, jag VET att de kan det, bara de får chansen. Där skulle egenpåverkat schema i större utsträckning finnas, alla har olika förutsättningar och befinner sig på olika platser i livet, låt schemaläggningen bli en möjlighet för all personal att kunna arbeta kvar i äldreomsorgen. Lite tillit till dem hade varit önskvärt.

Jag har sett vad en sådan modell kan göra för en arbetsgrupp. Den skapar arbetsglädje, låg sjukfrånvaro och ekonomiska vinster.

Fd enhetschef inom kommunal hemtjänst

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel