Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Mobbning är psykisk terror

Höstterminen har börjat och för de flesta är den en positiv upplevelse och glädjen över att få träffa skolkamrater och lärare igen samt att få känna arbetsgemenskap är stimulerande. För andra, alltför många, börjar oro och vetskapen om att den psykiska terrorn som mobbning innebär har börjat att förpesta tillvaron och det dagliga livet igen.

Mobbningen är en hälsofara och varje år tar både barn och vuxna sina liv då de inte härdar ut längre. Mobbningen medför stora samhällskostnader och det är tragiskt att denna destruktiva metod börjar i skolan och fortsätter i vuxenlivet. Skolan liksom arbetslivet skall vara trygga miljöer där kunskap och lärande skall ge kraft i en tillitsfull miljö som befrämjar tillväxt för samhället! Att förebygga och stoppa mobbning på alla nivåer i samhället; i skola, arbetsliv, föreningsliv och politik är en ren vinst för samhället.

Var du än befinner dig i samhället: Våga ifrågasätta när du ser att mobbning sker! Våga fråga ditt barn, din arbetskamrat hur arbetsmiljön är! Våga ställa krav på skolledningar, skolpolitiker och chefer!

Ett mobbningsfritt samhälle är en samhällsekonomisk vinst.

Anita Lilja-Stenholm (L)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel