Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: När ska kvinnor få lön hela dagen?

Vilket klockslag slutar kvinnor få betalt för sitt arbete? Den 25 februari är det dags att offentliggöra årets klockslag och tillsammans stå upp för att kvinnor har rätt till #lönheladagen. Förra året var löneskillnaden mellan kvinnor och män 10,7 procent. Då jobbade kvinnor gratis efter klockan 16:09, varje dag (räknat på en arbetsdag mellan klockan 08 och 17). Omräknat i tid innebär det att kvinnor jobbar gratis 51 minuter varje dag. Män får betalat för hela arbetsdagen kl. 8-17 medan kvinnor jobbar gratis efter kl. 16.09.

Vad kommer klockan stå på i år? Kvinnor har högre utbildning än män, men lägre lön inom alla sektorer och i stort sett alla yrken på den svenska arbetsmarknaden. Varje månad tjänar kvinnor i genomsnitt 3 900 kronor mindre än män. På ett år blir skillnaden 46 800 kronor.

16:09-rörelsen är en sammanslutning av politiska kvinnoförbund, fackliga organisationer och kvinnorörelsens organisationer som tillsammans arbetar för att även kvinnor ska få lön hela dagen. Sedan rörelsen bildades för åtta år sedan har klockslaget flyttats fram från klockan 15:51 till klockan 16:09. Med den förändringstakten kommer vi att nå jämställda löner först om 23 år.

Inför Internationella kvinnodagen, den 8 mars kl. 16:09 delar vi vårt gemensamma budskap i sociala medier: “Efter kl. 16:09 jobbar kvinnor gratis. Varje dag. Dags för #lönheladagen!

KAMPANJENS MÅL - Lika lön för lika och likvärdigt arbete - Att kvinnor ska få lön hela dagen VÅRA KRAV FÖR ATT NÅ DIT Vi i 16:09-rörelsen är ense om att kvinnors arbete och kvinnodominerade yrken värderas lägre på hela arbetsmarknaden. Löneskillnader byggs strukturellt och måste därför ändras strukturellt. För att öka takten ställer 16:09-rörelsen fyra gemensamma krav:

► Jämställd föräldraförsäkring.

► Ökad tillsyn och skärpta sanktioner kopplat till kravet på lönekartläggning.

► Samma möjlighet till heltidsarbete och trygga anställningsformer.

► Att även strukturella löneskillnader synliggörs och åtgärdas.

Vi baserar vår kampanj på statistik från Medlingsinstitutet, den myndighet som är ansvarig för den officiella statistiken. Vartannat år utkommer också Statistiska centralbyrån med en lathund om jämställdhet i Sverige: På tal om kvinnor och män. I handboken finns lättillgängliga tabeller och diagram med aktuell statistik om kvinnor och män inom ett stort antal områden. Bland annat om yrkesfördelning, lön, inkomst och pension uppdelat på kön.

Vi fortsätter vår kampanj tills kvinnor har lön hela dagen, det vill säga tills klockslaget på vår logga visar 17:00!

Anita Lilja-Stenholm (L)

Medlem i Liberala kvinnor och Fredrika Bremer förbundet

Ledamot i Fistulastiftelsens styrelse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel