Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Nödvändigt markera mot lättsinnet i Norberg

Annons

En senkommen replik på insändare angående etik, moral och lite svansföring.

Betänker man hur bondfångare och hästhandlare tidigare agerade och vilka konsekvenser deras intyganden och smiling face fick för de som drabbades finns paralleller till vattenverksaffären här i Norberg. Den mångsidiga beskrivning av kontakter kommunens ledning och tänkt köpare haft innehåller välskriven textmassa, vackra bilder, hänvisningar till utförda och snarstartade projekt. Väl paketerat och klart enkelt och tillsynes seriöst rakt igenom. När så oppositionen gjort sina ytskrapningar och några googlingar uppenbarar sig en helt annan sanning.

Det är utifrån detta som bland annat vi i PNF tagit till övertoner. I rikspolitiken och i medier möts vi ständigt av ”affärer” som inte sällan resulterar i krav på personalförändringar. (ambassadören i Kina, Swedbank , generaldirektör Transportstyrelsen, Postnord, Svenska Kraftnät….) Rädslan för vad som har kunnat komma ut av vattenverksaffären skapar oro och det lättsinne som till att börja med präglade kommunrådets syn på det hela med antydningar att oppositionen försvårar och skrämmer presumtiva byggare gör den här markeringen nödvändig.

Om det är etiskt riktigt om man tangerar vad en 1:e vice ordförande i fullmäktige får tycka känns som en undanglidande manöver från S kanske med förhoppning att hela vattenverksaffären byter fokus från sak till person.

Om vi ändå berör etik , moral och hög svansföring vill jag till sist berätta vilken reaktion en hög S-representant gav mig angående min insändare om skämskappan. Jag citerar: ”Man ser grandet i sin oväns ögon men inte bjälken i sitt eget”. Svälj detta ni alla från S som pekpinnar kring etik, moral och svansföring.

Putte Dahlström

Partiet för Norbergs framtid

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons