Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Noll koll på miljön i NVK

Gav ni styrande politiker sittande i NVK upp miljömålen för vision 2030 i Fagersta-Norbergs kommun?

NVK:s senaste upphandling saknar miljökrav för bilar, maskiner, lastmaskiner, dumprar med mera, detta är ju en sänkning av miljömålen.

Är detta ett rent ekonomiskt beslut från direktionen som gör att man skiter i miljön? Kanske politikerna i NVK är klimatförnekare? Eller ren okunskap i upphandling?

Upphandlingen innehåller några bra punkter, men många konstiga saker som verkligen visar på okunskap. Detta kommer bli dyrt för Fagersta-Norberg. Inte bara ekonomiskt utan även miljömässigt.

Om folk tidigare klagat på bulliga och miljöovänliga maskiner så kommer de snart få se på värre saker. Tror inte det finns någon annan kommun i Sverige som saknar miljökrav på detta sätt.

NVK borde kanske hyrt in en miljömedveten upphandlingskonsult. Frågan är var kompetensen saknas. Politikerna som styr eller hos tjänstemännen. Noll koll är det i alla fall..

Christer Borg

SD Fagersta

Åsa-⁠Lena Westling

SD Norberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel