Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu är är kommunalrådet ute och cyklar igen

 
Försäljningen av Brukskontoret
Visa alla artiklar

I sin insändare om Brukskontoret den 17 januari påstår Marino Wallsten (S) att alla upprättade och inkomna handlingar är offentliga. Det stämmer inte. Det finns en massa handlingar som lyder under sekretess på till exempel den sociala sidan, entreprenörshandlingar och så vidare.

När det gäller punkt 5.14 om sekretess i hyresavtalet, skulle jag vilja se om kommunen lämnar ut siffrorna utan domstolsutslag. Det står tydligt i avtalet att kommunen varken skriftligen eller muntligen får lämna ut uppgifter, då kan man bli skadeståndsskyldig.

Att sedan påstå att reavinsten kan användas till flyttkostnad utan att det kostar någonting är fel. Reavinsten består av att man har skrivit av värdet på fastigheten. Det är inga pengar från ovan, det är våra skattebetalares pengar som gått till att skriva av värdet på fastigheten.

Hela stycket om kostnader är återigen äpplen och päron. Hyran för kommunkontoret 2018 var 4 670 000 kronor, för 2019 3 584 000 kr. I nästa mening påstår Marino Wallsten att den totala kostnaden för Brukskontoret blir 5,6 miljoner kronor. Nej, det blir inte det. Du glömde fastighetsskatten, att kommunen skall stå för nästan allt yttre och inre underhåll, att man skall bygga upp ett nytt serverrum med utrustning, att man skall dra kablar, sätta upp markiser persienner, att man skall bygga reservkraftanläggning, fixa parkeringsplatser och så vidare. Men det är klart det kan vara lätt att missa sådant.

Jag håller med att det är tragiskt att personer i den offentliga debatten saknar moralisk kompass, tar till rena osanningar och missbrukar demokratin för att spela ett politiskt spel.

Jag kommer nu förutsätta att alla handlingar som skickas ut till politikerna också samtidigt tillgängliggörs på hemsidan, enligt tidigare rutiner och inte mörkas in i det sista .

Vi syns, vi hörs. Vi är Fagerstavänstern.

Hans Granlund (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel