Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu får det vara ett slut på fastighetsaffärer utan långsiktig strategi

 
Försäljningen av Brukskontoret
Visa alla artiklar

Magnus Boman (L) måste ha hittat krukan med guld vid regnbågens slut, eller så skjuter han över skulden till kommuninvånarna. Han har ingen förklaring till varför flytten är en prioriterad åtgärd när äldreomsorgen och skolan fortfarande har stora utmaningar. Där vårdupproret tar plats i nyhetsmedierna.

Han berättar inte vad det kommer att kosta att flytta. Han berättar inte vad det kostar att bygga upp ett nytt kontor som kommunen får betala eller bygga nytt serverrum med reservkraft och kylning, samt flytt av dieselaggregatet med generator som står mellan kommunhusen. Du nämner inte något om solskydd, kabeldragning, passagesystem, utrymningssystem, eller det yttre och inre underhållet som kommunen får betala till största delen inklusive byte av inventarier. Han berättar inte varför det är värt den dubbla hyran eller varför det är viktigt med sekretess av kontraktet och den långa hyrestiden på 25 år.

Man kommer att betala 52,5 miljoner mer i hyra under 25 år. Då är inte en KPI på hundra procent medräknat, som då blir en ränta på räntaeffekt. Underhållet är lätt värderat till 100 miljoner, men kommer bli mer. Försäljningssumman på 20,1 miljoner kommer säkert att ätas upp av flytt och iordningställande av lokalerna. Det som är anmärkningsvärt är att ingen har bemödat sig att räkna fram en kalkyl eller tagit fram en konsekvensbeskrivning.

Magnus Bohman skriver ”Man får dock inte låta sig vilseledas av små siffror som blir stora i debatten och en debatt som blir mera politiskt kortsiktig än bondförnuftigt långsiktig”. Hur tänker han då när hundratals miljoner flyger i väg i skattepengar, utan att det har åstadkommit något värde för kommuninnevånarna?

Nu får det vara slut på den här lekstugan där man köper fastigheter och flyttar ut och in i lokaler utan en långsiktig strategi. Vänsterpartiet har en idé! Kom till kommunfullmäktige på Lindgården måndagen den 17 februari klockan 18, så kommer vi berätta mer.

Hans Granlund (V)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel