Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu får det vara nog med centralisering till Västerås och Köping

ÖNH-mottagningen i Fagersta stänger den 10 mars 2020 och patienterna hänvisas till Västerås. Det gäller cirka 1200 personer under senaste halvåret. Mest äldre och barn som nu måste åka till mottagningen i Västerås, som redan idag har långa köer och väntetider.

Varför sänker regionen ersättningen till Face & Nose mottagningen med 25 procent? Vi anser att det är en medveten handling för att kunna lägga ner mottagningen i Fagersta. Vi är mycket besvikna på Regionråd Kenneth Östberg (S), som vi tidigare haft ett gott samarbete med, som nu frånsäger sig ansvaret för denna fråga och hänvisar till tjänstemännen. Det är väl politikerna som har det yttersta ansvaret?

Vi förstår att man måste spara inom regionen. Vårt förslag är att man tar in en utomstående rationaliseringsexpert som får i uppdrag att komma med förslag till besparingar inom administrationen. Första besparingen bör ske i regionens ledning. Idag finns åtta regionråd i majoritet och sex regionråd i opposition. Dessutom sju direktörer.

Däremot skall inga besparingar ske inom vården. Nu får det vara nog med neddragningar inom sjukvården i norra länsdelen och centralisering till Västerås och Köping. Vi kräver att regionen omprövar detta beslut och låter Face & Nose fortsätta driva mottagningen i Fagersta.

Samtliga Pensionärsorganisationer i Fagersta

PRO, Finska PRO, SPF-Seniorna och SKPF

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel