Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Oacceptabelt agerande av rektor och skolchef

Det har framkommit att en anställd på Centralskolan i Norberg sexuellt trakasserat elever med foton på sitt erigerade kön och att ledningen på skolan valt att inte polisanmälan detta brott. Att de dessutom får uppbackning av Barn -och utbildningutskottets ordförande är för oss helt obegripligt.

Detta är inget vi i Sverigedemokraterna accepterar. Att det dessutom finns en ordförande i BUU som anser att han har fullt förtroende för tjänstemännen gällande detta ärende är ganska skrämmande. Att andra politiker i samma utskott inte fått vetskapen om detta innan det kommer i media är anmärkningsvärt. Skolan har ju skyldighet enligt lag att anmäla. Vi anser att skolan inte ska vara en brottsutredande myndighet utan anmäla brott direkt till polisen. Och vi hänvisar även till brottsbalken 6 kapitel om sexualbrott.

Även som fritidspolitiker har vi alla ett ansvar att se till att vi vet om och följer de lagar och bestämmelser som finns. Och att vi har en skolchef som inte ser ett problem i detta agerande att inte anmäla utan att skolan ska utreda är inget vi tycker är lämpligt.

Så trots att vi är fritidspolitiker i Sverigedemokraterna ska vi också se till att lagar och bestämmelser följs så har vi NOLL förtroende för skolan och skolchefens agerande i detta ärende. Och även förtroendet för ordförande i BUU är raderat när man inte kunnat meddelat ärendet till övriga politiker i utskottet.

Och att eleverna och föräldrar ska vara nöjda har vi svårt att se med anledning av att det faktiskt är föräldrar som anmält mannen till polisen. Man hör även i intervjuer med föräldrar att ett stort missnöje råder.

Åsa-Lena Vestling (SD)

Eddie Lundeqvist (SD)  

Sverigedemokraterna Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel