Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ofog att blinka vänster vid infart i rondell

Har vid ett flertal tillfällen legat bakom övningsfordon från Krylbo Trafikskola i Fagersta tätort och bevittnat ofoget med att uppenbarligen lära sina elever att blinka vänster vid infart in en cirkulationsplats/rondell. Uppenbarligen med syftet att köra MOT trafiken då... eller?

Man blinkar aldrig, och definitivt aldrig vänster, när man kör in i en cirkulationsplats med ett enda undantag nämligen om man ska ta av höger direkt första avfarten, då man blinkar höger. Däremot blinkar man UT ur cirkulationsplatsen i god tid före vald avfart.

Jag förstår nu hur ofoget med att blinka vänster in i en cirkulationsplats har spritt sig bland trafikanter när uppenbarligen även trafikskolorna lär ut detta felaktiga och irriterande beteende. Rekommenderar trafikskolelärarna på Krylbo Trafikskola att titta på Youtube ”Att köra i en cirkulationsplats”, en mycket bra och lärorik utbildningsfilm.

Observant bilist med körkort sedan 40 år

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel