Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Okunnigt sommartal från Löfven

I sitt sommartal helt nyligen visar Löfven att han inte har förstått varför obalanserna i Sverige blir allt större. Under lång tid har centralisering och urbanisering lett till avfolkning och därmed har marknaden i vid bemärkelse i stora delar av övriga Sverige minskat kraftigt och därigenom kostat Sverige mycket stora belopp. Nu vill han bota symptomen genom att omfördela småpengar i stället för åtgärda orsakerna.

Det som behövs är att flytta ut massor av statliga jobb till övriga Sverige (= riket utom länsresidensstäder, Stockholm, Göteborg och Malmö). Då säkerställs kompetensförsörjningen för allehanda verksamheter på en mängd orter, som är ett mycket stort problem idag. Dessutom behöver elproduktionsanläggningar betala, säg, 0,2 öre/kWh i skatt till kommunen där naturingreppet har gjorts i stället för att betala statlig skatt. Principen för det senare bör inlemmas i grundlagen för att uppnå långsiktig stabilitet och bör också omfatta gruvverksamhet.

Medborgare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel