Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Över gränsen att kalla folk och politiker för klimatfegisar, MP!

När jag ser och hör Per Bolunds uttalande i Almedalen, blir jag mörkrädd. Han bör veta att det råder demokrati i landet, där alla har rätt att ifrågasätta, tycka, tänka och det är åsiktsfrihet. Ett sundhetstecken för ett land. Vet inte om det råder andra förutsättningar inom MP? Att kalla folk och politiker som inte tycker som MP för klimatfegisar, är att gå över anständighetens gräns.

Vad har MP gjort för positivt för vanliga svenskars vardag? Inte ett jota. Det finns lika många forskningsrapporter från kända forskare, som motsäger de rapporter som Bolund hänvisar till, men det är väl inte opportunt för honom att läsa dem. Är det inte dags för en öppen och ärlig debatt och utan fake news? Tror också folk är så smarta att de googlar och tar reda på saker i denna traumatiska fråga, som börjar likna en religion.

Att sedan börja prata om utfasning av diesel och bensin i dagens form, och vi ska köra på förnybart drivmedel, är ju utopi. Hur ska den framställas? Ska vi skövla mera regnskog eller andra skogar för att få fram detta drivmedel? Spåren av E85 förskräcker. Det är för mycket kortsiktighet i politiken och man skjuter sig själva i foten.

Forskningen går framåt och fortare än politikers hjärnor kan förstå. Det går inte att nu sia om vad som händer om 10 år eller mera. Vi som är födda under första tredje delen av 1900-talet vet det. Vi kunde inte drömma om rymdfärder, datorer, smartphones, resor över hela jorden på korta tider, hur bilar ser ut idag och tv-utvecklingen, när vi var unga.

En rejält stor skämskudde till Per Bolund och en ursäkt till oss som inte jamar med i allt politiskt tramsprat, utan har en egen åsikt och självfungerande hjärna. Ta sedan och avgå från regeringen, kliv sedan ur MP:s drömbubbla och bli vuxen. Du tillhör ett marginalparti som försöker spela landets samvete.

Trött på dumdryga politiker

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel