Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Partierna måste prata med SD – för rättvisans skull

För en tid sedan tog en för oss helt okänd person ut varor på vårt företag för över 60 000 kronor genom att visa upp sitt körkort med namn och personnummer. Jag anmälde detta, och trots att polisen hade både namn och personnummer så kunde ”brott ej styrkas”.

Knarket flödar in i Sverige. De olika knarkgängen utövar ett regelrätt krig i storstäderna med pistoler, automatvapen och knivar. Gamla blir rånade och slagna, likaså barnen blir rånade på sina mobiltelefoner och även kläder. I storstäderna törs snart inte folk gå ut på kvällarna i risk att bli antastade. Dagligdags kan man läsa om hur folk skjuts och blir knivskurna.

Sex imamer dömdes för medverkan till terrorism i Sverige, och kan inte utvisas på grund av humanitära skäl. Var det dem som Reinfeldt (M) hade i åtanke när han sade ”Vi skall öppna våra hjärtan”?

Bilar bränns upp i städerna för miljontals kronor, som vi övriga får betala med högre försäkringspremier.

Owe Törnkvist har gjort en låt ”Sverigebesöket”, där han beskriver situationen i Sverige. En strof lyder, ”Vad i helvete moder Svea har Du ställt till”? (Låten finns på datorn).

Ibland så fungerar rättsväsendet. En av våra chaufförer lastade timmer på en skogsväg, och när han var klar, så tog han rast. Då kom det en dam i en bil med skolbarn och måste fram. Han körde då fram cirka en kilometer så de kom förbi. Böter 3000 kronor för han bröt rasten. 3000 kronor i böter fick även den kapten, på det fartyg med 160 personbilar, och var berusad och körde på grund i Västerviks skärgård. Det är en viss skillnad på brott men samma straff.

Våra politiker för samtliga partier, utom Sverigedemokraterna, var inbjudna att diskutera rättssäkerheten i Sverige. De kunde inte enas. Jag var på Centerns lokala möte, där jag ifrågasatte vad det var för demokrati i Sverige där 20%procent av rösterna inte respekterades. Svaret från regionens representant var att det var stöveltramp och nazism, och då vet man inte vad nazism är.

De övriga partierna måste rannsaka sig själva och förstå varför SD ökar i väljarsympatiundersökningarna. Det finns i dag inget annat parti att rösta på för att de övriga måste förstå. Vi skall inte behöva ha det på detta sätt som råder i landet. De övriga politikerna måste samtala med SD för att få ändring till stånd.

När nu KD och M börjat tala med SD så uttalade sig Löfven att det var en brun-blå röra, istället för att förstå att vi inte skall behöva ha rådande situation.

Bengt Södersten

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel