Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: PNF:s budget var det bästa alternativet

Jag ser mig nödd och tvungen att på något sätt besvara herrarna Björlestrand och Holmberg. För det första tycker vi i PNF att det är bra att flera budgetalternativ presenteras i fullmäktige. För det andra tycker vi att det är en total fadäs av herrar Björlestrand och Holmgren att ni i far med osanning om vad fullmäktige beslutade den 4 november 2019 avseende budget. PNF:s budget blev efter votering framröstat som alternativ gentemot S och V budgeten. Förvisso vann S+V och då valde PNF att reservera sig tillsammans med DiN och SD samt en Liberal. M, L och C reserverade sig inte.

Vi bryr oss inte om vad Centerpartiet tycker om nyårslöften. Det som intresserade oss var om vi alla politiska partier skulle kunna sätta oss ner och långsiktigt lägga upp en strategi för Norberg. Det är intressant att konstatera att just M , L och C så tydligt tar avstånd från ett sådant tänk.

Vad gäller Hela Norberg var det en valsamverkan som bara gällde valtekniskt. Där har M och L varit de stora vinnarna. Något annat skulle vara ett tydligt avsteg från PNF:s grundtanke från 2014 nämligen att vi är obundna och öppna för samarbete om vi tror på idéerna.

Och sedan apropå valet 2022. Borde inte C och L akta sig för utfästelser om vilken politik som ska föras efter ett val. Jag som röstade på C i riksdagsvalet 2018 blev då synnerligen förvånad vilka vändningar maktbegäret kan ta.

Det är klart att om man vill hela Norbergs bästa och vill stödja en ansvarig ekonomisk politik var PNF:s budget det bästa alternativet redan 2019. Vi vilar inte på lagrarna inför budget 2021.

För Partiet för Norbergs Framtid

Putte Dahlström

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel