Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Positivt för demokratin med flera budgetförslag

Vilket roligt och bra budgetfullmäktige vi hade i år! Jag tror att det var det debattgladaste sammanträdet med flest antal ledamöter som begärde ordet under mina tretton år som förtroendevald i Norbergs kommun. Att det fanns hela fyra olika förslag till budget är rekord under samma tid. Tack oppositionspartierna för det.

Jag har i många år efterlyst just detta, eftersom en demokrati innebär att väljarna har olika alternativ till politiska prioriteringar att ta ställning till. Nu finns det alternativ även i Norberg och det är bra. Alla politiker inser nog att de får tåla att deras förslag blir ifrågasatta och kanske nedröstade, även om delar av oppositionen nu försöker utmåla oss styrande partier som maktfullkomliga. Om andra partier bildar majoritet blir det ju deras budgetförslag som vinner.

Vi socialdemokrater är stolta över att kunna göra satsningar på skolan och på personalens arbetsförhållanden nästa år, utan att skära i någon annan verksamhet. Det har vi regeringens ökade anslag till välfärden att tacka för. Det framstår som märkligt att oppositionen, som motionerar glatt i kommunfullmäktige om allehanda förslag, inte har med samma idéer i sina budgetförslag för kommande år, men det står dem förstås fritt att göra. Det är ännu märkligare att Demokraterna i Norberg under hösten har röstat för inte mindre än tre olika budgetförslag (först sitt eget, sedan S och V:s, till slut PnF:s förslag). Om det är ett bevis på flexibilitet eller på bristande röd tråd i politiken får väljarna avgöra. Jag är i alla fall väldigt glad över att norbergarna äntligen har flera olika prioriteringar, det vill säga budgetförslag, att ta ställning till. Det behöver demokratin i Norberg.

Åsa Eriksson (S)

Riksdagsledamot

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel