Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Rösta för Greta i EU-valet

För att samhället ska kunna förändras så behövs två saker: en rörelse som skapar tillräckligt mycket tryck, och sen politiker som genomför förändringarna.

Det viktigaste – rörelsen – håller på att skapas. Inspirerade av Greta Thunberg så har hundratusentals ungdomar gått ut på gatorna och krävt att samhällets klimatskadliga utsläpp stoppas, att vi anpassar ekonomin efter planetens gränser.

Motståndet mot denna kamp samlar inga människor på gatorna. Däremot så finns det många tyckare och inte minst en enorm fossilindustri som vill fortsätta bränna kol, olja och fossilgas in i det sista. De har enorma resurser och kan skicka horder av lobbyister till både Bryssel och Stockholm.

Ungdomarna som klimatstrejkar får oftast inte rösta. En konkret sak vi andra kan göra för att stödja strejkerna, och att minska klimatförändringarnas skadliga effekter, är att rösta på politiker som står upp mot fossilindustrin i Europaparlamentsvalet.

Det är nu dags att klimatprotesterna leder till förändringar av samhället, förbud mot fossil utvinning och minskad förbränning av fossila bränslen.

Sjundegångsväljare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel