Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Rusta upp den gamla dansbanan

I Färna så finns det en fin och omtyckt konferens och spaanläggning. När man kommer in i Färna på väg 250, söderifrån, så möts man då tyvärr av en misär i form av den gamla dansbanan som räckena håller på att rasa ihop på. Dansbanan är nog en av de få som finnes kvar. Förr var det en dansbana nästan i varje by. Dansbanan i Färna har funnits där i cirka 80 år. Det är synd att den förfaller och kanske försvinner, då det är kultur i högsta grad.

Detta måste väl vara något som bör ligga Hembygdsföreningen varmt om hjärtat, att se till att den blir kvar. Kanske inte att ordna dans, även om det vore trevligt, men bara spika upp räckena. Och varför inte sätta upp en gärdesgård innanför träden mot vägen och klippa gräs på sommaren. Efter väg 66 så finns det plåtorkester uppsatt, och varför inte få till en sådan på dansbanans scen. Det kanske finns pengar att söka för Hembygdsföreningen från bland annat Länsstyrelsen. Det är synd om att allt gammalt försvinner.

Bengt Södersten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel