Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sans och balans i debatten

Är det någon gång som vi måste värna rättssäkerhet och förnuft är det när vi hanterar frågor som också inkluderar enskilda individer. Nu syftar vi inte primärt på de chefer som har till ansvar att upprätthålla kvalitet och trygghet i skolan utan den unge som delat ut bilderna liksom de som tagit emot dem. Mediedrevet är ofta tondövt och tar heller inget ansvar för den skada som drevet i sig förorsakar.

Vi har svårt för att tro att det som nu utspelar skulle vara en isolerad händelse utan att orsaken troligen bottnar i bristande förståelse och kunskap om hur man upprätthåller en god kvalitet. Liknande strukturella brister ser vi också inom socialförvaltningen där kvalitetsarbetet ses som något ont som försvårar det dagliga arbetet.

Inom socialförvaltningen kunde revisorerna konstatera att det i de flesta fall fanns riktlinjer och rutiner, men att personalen struntade i att följa dem och cheferna i sin tur kontrollerade inte att de följdes. Det finns mycket som talar för att det kan vara likadant inom skolvärlden.

Demokraterna anser att det enda sättet för att få stopp på dessa ständiga och plågsamma brandkårsutryckningar är att kommunledning, både tjänstepersoner och politiker förstår hur viktigt det är att vi har det systematiska kvalitetsarbetet aktivt och att förvaltningarna har en fungerande internrevision.

Christer Filipsson, Demokraterna i Norberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel