Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Senaste kommunfullmäktige bekymrar mig

Nu kan jag inte hålla mig längre. Jag satt och lyssnade hemma vid min dator när det var kommunfullmäktige den 16 december på Lindgården. Ledamöterna ropades upp som sig bör och när det var gjort var det dags att välja justerare. Då hörde jag ordföranden säga på ett ungefär: ”Nu ska vi gå till punkt två, val av justerare och som ni ser i kallelsen på förekommen anledning ska vi välja två justerare och en ersättare, ersättaren behöver inte komma om båda justerarna är på plats, annars kallas ersättaren av kansliet”. Och så ropade hon upp Gertraude Bergström (S), Christian Eriksson (M) och Bertil Fredriksson (SD). Sedan frågade hon, kan vi välja dessa två?

Där reagerade jag och funderade för mig själv, vem av dessa tre blev inte vald? Av ren nyfikenhet tittade jag in och läste protokollet när det kom ut, och där hade Åsa-Märta Sjöström (S), Gertraude Bergström och Christian Eriksson justerat, så jag antar att det var de två förutom ordförande som blev valda att justera? Och vilken tur att ingen var sjuk, för hur skulle de lösa det hela då? Kan man justera ett protokoll om man inte är vald? Nej, naturligtvis inte.

Sen att ersättaren plötsligt bytt från SD till S (enligt protokollet) kanske inte har någon direkt betydelse, men lite slarvigt kan jag nog tycka att det är om tre personer sätter sitt namn på något som faktiskt inte är rätt. Att man som sekreterare kan skriva fel är helt ok, det är ju det som ordförande och justerarna ska diskutera innan de sätter sin namnteckning på papperet. Och ordföranden har ansvaret enligt kommunallagen.

En obetydlig ”skitsak” kan tyckas, men efter det röriga kommunfullmäktige jag upplevde som lyssnare blir jag lite bekymrad. Även över en sån här ”liten sak”, när det finns betydligt mer att vara bekymrad över hur kommunen styrs nu för tiden. Eller hur brukar man säga? Många bäckar små….

En bekymrad skattebetalare i Fagersta kommun

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel