Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ska det behöva ske en olycka innan hastigheten sänks på väg 250?

Uppdrag granskning den 25 september handlade om vägen vid Masugnsbyn mellan Pajala och Kiruna. Där har befolkningen påtalat för myndigheterna om ett svårt olycksdrabbat avsnitt, där flera olyckor inträffat, men ingenting har hänt. I januari fick en bil med sju ungdomar sladd och körde in i en malmlastad lastbil, varvid sex Schweiziska pojkar i 20-årsåldern omkom. Efter denna katastrof har myndigheterna reagerat.

Undertecknade, har fått i uppdrag av grannsamverkan i södra delarna av Skinnskattebergs kommun att kontakta länsstyrelsen om hastighetsnedsättning från 80 kilometer i timmen på väg 250 i Bernshammar. Där vänder skolbussen från Kolsva och tar upp skolbarnen, och kör tillbaka dem på eftermiddagen. Vidare så finns det ett tiotal påfarter till väg 250, en avfallsstation, kafé och loppis, en kiosk samt tankstation på platsen.

Första brevet till länsstyrelsen sändes i december 2018. När ingenting hände så sände vi ett nytt brev i juni 2019. Då fick vi svaret att inget besked kunde komma före skolstarten på grund av personalbrist. Nu har skolorna börjat och inget har hänt i frågan.

Med anledning av detta så har vi tillskrivit Landshövdingen, att hon som högste chef ser till att något händer, men vi har heller inte hört något från henne.

Måste det gå lika långt som i Masugnsbyn innan något händer i frågan om Bernshammar?

Man kommer att tänka på vår nationalskald Alf Henriksson som skaldade följande: Byråkrater som pratar smörja är allas vår skyldighet att försörja.

Bengt Södersten

Leif Jonsson

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel