Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skinnskatteberg behöver fler attraktiva bostäder

Jag håller med Henry Bäck till fullo att Skinnskattebergs bostadsbyggande måste komma igång. Vi Socialdemokrater står fast vid att om kommunen ska betecknas som en attraktiv inflyttningskommun, då måste vi ha fler attraktiva bostäder. Vi måste ha ett gott rykte på flera områden och det är något vi alla behöver ansvara för, på olika sätt.

Vi behöver få igång en bostadsrotation precis som vårat bostadsförsörjningsprogram kom fram till 2015/16. Jag vill verkligen inte skylla på någon men att sitta i minoritet som vi gör är en utmaning. Men nu kavlar vi upp ärmarna igen och jobbar för att politiken ska komma överens om att få till ett trygghetsboende, gärna på Klockarbergsvägen.

Vi ser också framför oss att spaden kommer i marken för nya hyreslägenheter, tillika projektering av sjönära tomter. Det vore en fin start på något som kan bli den vändning beträffande Skinnskattebergs invånarantal som visar minus vid senaste räkningen.

Men som sagt, det räcker inte med attraktiva bostäder för att familjer i försörjning och arbete ska vilja flytta hit. Kommunen behöver vara attraktiv i sin helhet. Det gäller såväl skolan, kommunal service, folkhälsa som arbetstillfällen och näringsliv. Precis som den framtidskommun vi både vill och ska vara, eller hur?

Lena Lovén Rolén (S), kommunalråd i Skinnskatteberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel