Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skinnskatteberg behöver nytt trygghetsboende

Annons

Efter att vi Socialdemokrater har styrt i minoritet i dryga halvåret kan vi summera att det både känns och fungerar bra. Dialogen med förvaltningen är positiv och utvecklande. Dialogen inom politiken är konstruktiv och framåtsiktande. Eftersom våra mål och budgetar inte skiljer sig mycket åt jämfört med den rådande M och L-budgeten/mål fungerar det att styra i minoritet.

Närmast ligger fokus på att följa upp verksamhetsmålen och bostadsutveckling. Vi ser fram emot ett gemensamt politiskt beslut om byggstart på en miljövänlig fin trälänga med hyreslägenheter på Sotvreten.

Vad gäller Klockarbergsvägen 8 har vi förhoppning om att stundande möte med SBO, Statens Bostadsomvandling (deras verksamhetsidé är samhällsnytta) ska leda till ett samverkansavtal där de köper hela fastigheten och totalrustar den till trygghetsboende med hiss. Många kommuner har gjort detta, bland annat Norberg till stor samhällsnytta. På just denna punkt är vi inte politiskt överens, oppositionen har drivit igenom en försäljning som kommunstyrelsen och kommunfullmäktige ska ta ställning till under hösten.

Tänk minst 20 nyrenoverade trygghetslägenheter (65 +) med gemensamhetsutrymme och hiss! Skinnskatteberg behöver/ska ses och upplevas som en attraktiv kommun, då måste vi också ha attraktiva boenden för att få igång flyttkedjor och inflyttning.

Vi har också kontaktat markägare för att få till sjönära tomter. Där lånar banken ut för villabyggande och vi kan bli en attraktiv inflyttningskommun för alla grupper. Vi har under våra verksamhetsbesök mötts av så mycket kreativitet och engagemang hos kommunens personal och därför vågar vi ha dessa högt ställda visioner och mål.

Nu vill vi gärna höra hur just ni ser på er egen framtida bostadssituation. Vill ni flytta till trygghetsboende, sjönära tomter? Vad tänker ni är maxhyra för nybygge? Ring oss eller mejla. Våra kontaktuppgifter finns på S-Facebook, 0222an och hemsidan. Kom gärna in på en septemberkaffe i vår lokal på Centralvägen 4, onsdagar mellan 18-20 (hela september).

Vi vill, vi kan och vi vågar tänka ett attraktivare Skinnskatteberg nu och i framtiden!

Lena Lovén Rolén, kommunalråd

Socialdemokraterna Skinnskatteberg

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel