Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skriv om Barnkonventionen

Styrelsen för Rädda Barnen Norra Västmanland har utlyst en tävling riktad till elever i årskurs 7-9 på skolorna i Skinnskatteberg, Fagersta, Norberg och på Lindgårdsskolan med budskapet att skriva en novell eller uppsats om den konventionstext som är intressant och angelägen ur ett personligt perspektiv. Vi hoppas att lärare tar upp detta tema med eleverna och uppmuntrar till skrivande i ett angeläget ämne. Kunskap om Barnkonventionen behöver spridas och det är synnerligen viktigt att den förankras hos dem den gäller, nämligen barnen. Vi önskar er alla elever en fortsatt fin termin. Snart väntar jullovet och då hoppas vi att det blir möjlighet för er att skriva om någon konventionstext.

Fina penning- och bokpriser väntar! Lycka till! Välkommen med ditt tävlingsbidrag!

Barnkonventionen blir svensk lag 2020 och då gäller det att samhället lever upp till ”Barnets bästa skall alltid komma i första rummet” i enlighet med Artikel 3 i Barnkonventionen.

Styrelsen Rädda Barnen Norra Västmanland, genom ordförande Anita Lilja-Stenholm

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel