Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sluta med fågelterrorn i parken

Jag börjar känna mig gammal och det är inte för att jag delvis börjar bli gråhårig utan för hur jag tycker att barn och ungdomar ska uppföra sig på stadens gator och torg, inte minst mot våra fredliga djur som lever med oss, sida vid sida. Änderna i Vilhelminaparken är ett bevis på att människor och djur kan leva fredligt sida vid sida. Det är för den delen Fagersta som bjudit in änderna till stadens gator och torg. Det är Fagersta som är värden och änderna är för alltid gästerna.

Jag åker även motorcykel och där finns en kultur att motorcyklister hälsar på varandra ute på vägarna utan att för den delen känna varandra. Det kan tyckas märkligt men det är en gammal sed som fortfarande är aktuell. En del motorcyklister känner att de står över hälsningskodexen och struntar i att hälsa. Jag accepterar det fullt ut men vi är fortfarande ute och delar samma väg, sida vid sida. Vi behöver alltså inte hälsa på varandra men vi behöver heller inte vara våldsamma mot varandra. Alltså kan vi åka på samma vägar utan att acceptera varandra men däremot respektera varandra. Någonstans undrar jag vad som skulle hända mig om jag istället för att hälsa på nästa motorcyklist skulle kasta pinnar, stenar och bangers...

Det var precis det som jag upplevt i Vilhelminaparken, att en del barn och ungdomar inte accepterar att änderna på fredlig basis vill leva sida vid sida med oss utan istället jagar, kastar stenar, pinnar och ibland även bangers (smällare) mot de stackars änderna.

Om nu ni som varken respekterar eller accepterar att Fagersta vill leva sida vid sida med våra inbjudna gäster i Vilhelminaparken, varför ska då vi respektera och acceptera att ni vill leva, sida vid sida med Fagersta.

Djurvän

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel