Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Socialdemokraterna är bländade av sin egen spegelbild

Man behöver inte vara socialdemokrat. Men många av oss har vuxit upp med detta parti som statsbärande. Självklart alternativ. Å nu står vi vid sidan av och ser hur detta parti krackelerar. Självvalt. Magdalena och Stefan skyller på väljarkåren. "Det är ert fel att det blev så här". Märkligt.

Så hade vi en rätt blek 1 maj. Trotjänarna la ner sin krans. Som om deras vördnad inför historien spelar nån som helst roll idag. Dom närmast sörjande deltog.

Tja. Tror nog att vi nått vägs ände. Detta gamla parti har nu kompromissat bort allt som var deras "reason for being". Ett parti bland alla andra. Kan ta i hand med Moderaterna. Styrs av tyckarna. Opinionen. Varenda vindpust måste fångas upp. Kanske den kan ge någon procent till? Man försöker helt enkelt segla så högt upp mot vinden som det går, utan att alltför flagrant svika sin "kärna". Och på så sätt vinner man någon väljare eller två. Men till vilket pris? Jo. Denna frejdiga trålarfärd över valmanskårens bottenfiske, ger kanske någon slamkrypare...men sen då?

Kapten Löfven står vid rodret. Kompassen snurrar. Var är vi? Och vart är vi på väg? Ingen som vet. (S.) har gett upp referenspunkten. "Socialism". Den som (S) alltid navigerat utifrån. Och som alltid tjänat (S) väl.

Men nu. Svunna lagrar. Betyder inget.

Och det finns något defensivt. Ja, svävande över partiets attityd. (S) hanterar kritik som irriterande löss. "Försök Bättre själv!" Nä tack. Det är ni som har tagit på er uppdraget. Skyll inte på oss väljare. Att ledande ministrar vill skylla valmanskåren för sina brister är anmärkningsvärt.

Sedan kommer kronan på verket.

"Vi vet bäst. Väljarna vet inte hur otroligt svårt allt är. Vi gör ett toppjobb".

Inte sant? När man schackrar bort sina grundläggande ideal för att behålla makt, ja då får man stå sitt kast.

Ja. LAS är bara ett exempel. Ett skötebarn. Själv var jag fackligt aktiv för att genomdriva denna rättighet under 70-talet. Betyder trygghet för alla i t.ex. industri, skola och vård. Just för dom som inte får 4 miljoner i ett gyllene handslag när dörren stängs. Trygghet är dessa yrkespersoner enda "miljonfallskärm".

Å nu, alltså: Ett svärd i hjärtat. På kärntruppen. Hur tänker man då!?

"Jo", säger Magdalena. "Det är Ert fel. Ni väljare. Som inte gav oss fullt mandat. Med 28 procent i ryggen har vi inget val."

Jaha. Sälj! Kom och köp! Är det vårt f.d. (S)tatsbärande partis rättesnöre? Är (S)anningen inte att man vill ha MAKT? Till varje pris.

Avslutningsvis, en reflektion om landsbygden. Oss. Sverige ÄR INTE synonymt med Sthlm, Gbg, Malmö eller Örebro...Landskapet är Sverige!

Vi! Den, utanför tullarna skrämmande avlägsna, "Vischan". Det är VI som bär Landet. Inte tusan är det statsråttorna.

Klart man blir dyster över Moderaterna. Men dom klär sig inte i falska, prålande fjädrar.

Deras kärlek till arbetarklassen är begränsad.

Alltså. Makt är förrädisk. Lockelsen förförande. Och "honungsfällan" kvävande. Skit i makt! (S)! Kämpa för det rätta istället!

Det gör man fan inte genom att sälja bort alla SINA IDEAL!

Richard Hichens- Bergström

Författare och stolt Norbergsbo

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel