Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Som skattebetalare i Norberg undrar man över vilka prioriteringar som görs

Passerade förskolan Tallen uppe i Kärrgruvan och var och hälsade på några barn och några från personalen som var ute på gården innan regnet kom.

Gjorde då följande reflektion.

Det är inte alltid bara tanken som räknas.

Gick förbi, men jag stannade när jag hörde barn ute på gården vid Tallens förskola i Kärrgruvan. Knappt tio barn och två personal runt och vid en sandlåda.

Barnen var aktiva såg ut att ha roligt,huttrade inte i kylan som jag och min fru. Personalen log glatt när vi kom. Vi kände oss välkomna. Små händer på ena sidan staketet gjorde lätta give five till två pensionärer. Nyfiken som jag är såg jag fruktpåsen på bordet och vi skojade lite om debatten om styrning av vad man får köpa för frukt. Vikariesituationen frågade jag också om. Det var körigt kunde jag förstå.

Plötsligt fick jag syn på en ansenlig trave med runda stolp i olika längd. De var inköpta för att användas för barnens motoriska träning fick jag förklarat. Problemet var att det inte fanns ekonomi att montera dem. Lång i ögon och rodnande närmade jag mig den verklighet som beslutsvånda och ”lack” på sunt förnuft ställer till. Säkert har alla kommunens politiker och tjänstemän gjort rätt igen i alla fall har de ryggen fri.

Men vad i hela fridens namn är det för fel när pedagogiska, efterfrågade, barnanpassade, rörelsestimulerade material inköps men medel inte finns till montering ? Har vi cyklar utan hjul också inom kommunen? Som politiker skämdes jag och som skattebetalare i Norberg undrar man över vilka prioriteringar som görs. För drygt ett år sedan fick skolan 850 000 kronor från Region Västmanland att användas till samtal, föreläsningar med framförallt till mera rörelse i skolan. Är behovet av rörelse slut nu när projekttiden är över ? Det är ju nu verkligheten ska ta över ?

Sluta upp med krångliga beslutsvägar eller kramande av den egna börsen. Barnen i Tallen får idag nöja sig med gamla kabelvindor att hoppa på. För höga och för osäkra.

Lägg prestigen i byrålådan och se till att få material på plats. Då kanske ni också möts av ett försiktigt give five genom staketet.

Putte Dahlström

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel