Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sorgligt hur äldre hanteras i Fagersta

 
Nya äldreboendet i Fagersta
Visa alla artiklar

Fagersta kommun vill slippa lägga ut 168 miljoner för ett äldreboende i Fagersta. Denna artikel finns att läsa på Fagersta Nyheter.

Det är mycket sorgligt hur äldre människor hanteras här i Fagersta, vad som helst tycks duga åt dem för ingen av alla som tycker och bestämmer tycks tro att det kommer att gälla dem, alla verkar tro på evig ungdom.

Detta gäller allra helst de som protesterade mot nybyggnationen på Uggelbo .Deras barnbarn går före. de skall leka och spela boll på gräsplanen som det handlar om. Jag har inte sett att det har varit en enda unge i det höga gräset som finns där nu, men återigen så är det egoistiska människor som tror på evig ungdom.

Norrbygården som nu tydligen är ett alternativ till boende, återigen så är det något som får duga och alla som protesterat klappar händerna för nu behöver man inte ha "dem” omkring sig bredvid sina hus.

Vi är många 40-talister som har arbetat på Norrbygården och redan på 70-talet så talade man om hur mörkt och dystert det var med rummen som vette mot baksidan av huset. Men det duger nog för det är ju gamla som ska bo där (ironi). Någon har påtalat i artikeln att det är nära till affär och bussar! Så bra, det måste ju väga upp sjöutsikt, gräsmattor och blommor, och mycket bättre att ha maskincentralen på sjukhuset att titta på. Nej, allt det fina det tittar de evigt unga på.

Besök ett äldreboende så får ni se hur många som tar bussen och åker och handlar .Det finns några, men ålder och sjukdom tar ut sin rätt så det kanske inte fungerar för alla.

Till er alla som inte kan unna de äldre ett värdigt och vackert boende: Ni ska skämmas varje dag.

46:a som vill att äldre människor ska ha det bästa

Läs också: Äldreboende kan hamna på Norrbygården – bygget på Uggelbo kan kosta skjortan

Läs också: Domen om äldreboendet: Uggelbo-grannarna får rätt – kommunens beslut rivs upp

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel