Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sprid inte falsk information om politiker

Jag vet inte hur det är att leva som fattigpensionär och det är en skam att det förekommer, men att sprida en falsk bild hjälper inte någon. Därför vill jag bemöta en sak som ”En svensk fattigpensionär” skrev om i FP. Hen skrev: ”... våra folkvalda politiker alla är miljonärer och lever i sin egen värld, långt ifrån det folk de ska representera.” Det är bevisligen helt fel.

Visst finns det politiker om är miljonärer, men de allra flesta av Sveriges politiker är som du och jag. Alltså de har ett vanligt jobb, de oroar sig kanske för hur pengarna ska räcka till, deras barn går i samma skolor som våra barn, de bor där vi bor osv. De är som folk är mest, helt enkelt. Siffror från Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) visar att 96 procent av politiker i våra kommuner är fritidspolitiker. Motsvarande siffra i regioner är 93 procent. Det handlar om över 40 000 personer totalt. Siffrorna är från 2016 men lär inte ha ändrats mycket sedan dess.

Fritidspolitiker sköter sitt politiska uppdrag på sin fritid. De kanske får en ersättning för sitt politiska uppdrag, men det är minst sagt blygsamma belopp. Och de får inget betalt för alla de timmar de lägger på att läsa in handlingar och annat de gör som en del av sitt uppdrag. Det är faktiskt så att de går back om man sätter ett pris på deras tid. Alltså, fritidspolitiker är inget man blir för att bli rik.

För det borde vi tacka politikerna, ”En svensk fattigpensionär”, inte peka ut dem som giriga skurkar. Du menade kanske att det var inte fritidspolitikerna du avsåg. Men skriv då vad du avsåg och bidra inte till spridningen av en falsk bild av politiker. Även om du avsåg riksdagsledamöter, som är anställda för att utföra sitt uppdrag, och har en bra lön, kan de knappast anklagas för att bli miljonärer på vad de tjänar.

Varför inte istället engagera dig själv i politiken? Du har säkert bra idéer om hur samhället där du bor kan förbättras. Det skulle vara ett långt bättre sätt för dig att bidra till en bättre framtid för alla, än att sprida falsk information i tidningen. Och att du är pensionär är förstås inget hinder, däremot kan din attityd vara det.

Magnus Nystedt (C)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel