Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stoppa neddragningarna i demensvården

När till och med Sveriges kommuner och regioner (SKR) går ut med att behovet av att få in mer vårdpersonal till äldreomsorgen i vårt land ökar markant, flaggar Skinnsbergs Kommun för det motsatta. Tanken är att ta personal från befintliga personalgrupper inom demensvården för att starta upp en poolverksamhet. Kommunen dras tydligen med höga vikariekostnader så ambitionen med en personalpool tordes vara att minska behovet av vikarier, då en personalpool är tänkt att kunna ersätta personal vid sjukdom och frånvaro.

Om rikssnittet vore lite mer generöst, det vill säga om det redan fanns mer och utbildad vårdpersonal runt om på alla boenden i Sverige kanske vi skulle slippa alla rubriker i media om vanvård, förvaring och personal som går på knäna?

Skinnsberg har en demensvård vi är väldigt stolta över. En demensvård det även pratas om i andra kommuner och så vill vi såklart att det skall förbli.

I praktiken kommer vi behöva gå från att jobba var tredje helg till varannan helg och de omtalade delade turerna blir vi fortfarande inte av med! I praktiken kommer vi även ständigt behöva gå på en så kallad minibemanning och under vissa stunder även utföra ensamarbete då antal ”huvuden” helt enkelt inte räcker till.

Det är vad rikssnittet innebär för demensvården i Skinnsberg!

Att ge våra gamla den omsorg, stöd och trygghet de förtjänar och har rätt till blir en omöjlighet, men tro oss, vi kommer göra allt vad vi kan tills vi själva inte orkar mer! Då får andra ta över, vilka det nu är som vill jobba med demensvård i Skinnsberg, under de villkor och ramar förvaltningen nu presenterar för oss.

Vem skall förklara för anhöriga när deras nära och kära inte längre kan få den dagliga promenaden, eller varför vi inte längre utför aktiviteter med våra gamla för att bemanningen helt enkelt inte räcker till

Hur vi personal skall klara av att jobba ett yrkesliv under dessa villkor kan vi helt omöjligt förstå? Inte heller hur återväxten skall gå till när vi inte längre klarar av att utföra våra arbetsuppgifter, eller helt enkelt väljer att söka oss till andra jobb?

Vi tycker inte vi blir lyssnade på när vi försöker förklara innebörden av dessa förändringar och försämringar, vi får ingen respons över vår oro, eller att vi själva sitter inne med förslag som skulle kunna vara till gagn för verksamheten och ekonomin.

Vem skall förklara för anhöriga när deras nära och kära inte längre kan få den dagliga promenaden, eller varför vi inte längre utför aktiviteter med våra gamla för att bemanningen helt enkelt inte räcker till? Det blir såklart vi som dagligen möter alla anhöriga som kommer få stå till svars för detta, tro inget annat!

Hur ska vi orka när vi ständigt jobbar under pressat schema där vi dagligen känner oss otillräckliga, då schemat innebär att vi ej får tid för återhämtning.

Är dessa förändringar verkligen en långsiktig lösning, ett sätt att effektivt använda våra skattemedel? Är det här lösningen för ett hållbart arbetsliv, är det såhär vi vill och kommuninnevånarna vill att omsorgen i Skinnsberg skall omformas till? Knappast!

Vi vill fortsätta vara stolta över det jobb vi utför och att fortsätta kunna ge våra gamla den trygghet dom förtjänar. Är det för mycket begärt?

Det känns väldigt tungt att behöva kämpa emot detta mitt i en pandemi!

Personalen på Klockarsbergsgården i Skinnskattebergs Kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel