Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stort tack till alla som visar omtanke i dessa coronatider

Det är när stora kriser uppstår som vårt samhälle visar sina bästa sidor. Vi upplevde det under den stora skogsbranden och nu blir det tydligt igen. När sjukvården är hårt pressad, småföretagen går på knäna och vi oroas för människor i riskgrupper, så är det hjärtevärmande att se alla er som tar samhällsansvar.

Grupperna som startades på Facebook för att stötta medmänniskor i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg är ett utmärkt exempel. Vilken fantastisk vilja det finns att hjälpa andra och hurra för alla som tar egna initiativ!

En eloge till personalen inom förskola, skola och omsorg som ser till att lösa uppgiften fastän kollegor är sjuka och omständigheterna inte är de bästa. Och vi är många som är tacksamma för de anställda inom vården som lindrar, botar och tröstar trots att arbetsbelastningen nu är högre än vad som kan försvaras.

Mängder av solidariska människor stannar hemma i frivillig karantän för att inte sprida vidare eventuell smitta till dem som faktiskt kan bli allvarligt sjuka i covid-19. Det är det absolut bästa sättet att bromsa spridningen av corona. Tyvärr leder allt detta till att våra butiker, kulturskapare och andra småföretag ser sina intäkter försvinna. Det är sorgligt. Vi vill nog alla ha ett livskraftigt näringsliv, en blomstrande handel och en spännande besöksnäring när detta är över. Jag vill därför särskilt uppmärksamma alla er som ser till att stödhandla lite extra hos de lokala företagen för att hjälpa dem överleva när intäkterna försvinner. Det är så viktigt!

Jag blir glad över den omtänksamhet som människor visar mot kända och okända. Det är verkligen en styrka för vårt samhälle och det gör mig både stolt och tacksam. Tack, kära medmänniskor!

Åsa Eriksson, Karbenning

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel