Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tänk vad ett litet virus kan göra för samhället

Som facklig förundras man över de som nu händer i vårt land. Ett virus har landat i Sverige och plötsligt råder total enighet i vår riksdag och i politiken i allmänhet. Något som vi från fackligt håll kämpat för att få bort är karens vid sjukskrivningar. En av de första åtgärderna från regeringen var att ta bort den. Det måste väl ändå tyda på att detta är ett hinder för människor att stanna hemma när man känner sig lite krasslig. Man väljer hellre att gå till sitt arbete med risk att smitta fler. Det skulle vara intressant att få en analys på vad detta har kostat samhället i sjukfrånvaro. Det har alltid varit borgerlighetens tes att de sjuka skall straffas. Nu är argumentet ta bort de som hindrar folk från att stanna hemma om man känner sig krasslig.

Man får nu hoppas på att alla förstår att det finns en vinst i att avskaffa karensen vid sjukdom. Det sparar säkert pengar till så väl arbetsgivare som samhället i stort. Vän av ordning förstår säkert att sådana åtgärder inte inledningsvis betalar sig själv men på sikt. Därför är det bra om alla som jobbar betala skatt. Dags att reducera jobbskatteavdraget för dem som är i jobb. Det finns säkert många fler kloka beslut som fattas i total enighet i kristider. Så varför inte göra det när vi inte har kris.

Örjan Jakobsson

Mikael Ladman

Niclas Sandström

Kent Christensen

Ombudsmän i Transport

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel